Artikelen / Blog / Nieuws

Een glimlach

Een glimlach

Het was een donderdagavond, koopavond in de stad. Dit is niet mijn meest favoriete bezigheid, vaak vermoeiend en het levert mij meestal niet zo veel op. Al wandelend tussen al die mensen viel het mij op dat best veel mensen niet blij keken, eigenlijk keken de meesten echt wel somber.

Ooit had ik gelezen dat wanneer jij met een glimlach tussen de mensen bent, er meer mensen jou ook met een glimlach benaderen of aankijken en het beeld in de straat dus veranderd. Een glimlach die op een gezicht verschijnt, is als de zon die achter een wolkendek uitkomt. Een glimlach drukt vertrouwen en vriendelijkheid uit, laat je er aantrekkelijker en jonger uitzien. Glimlachen is eigenlijk heel simpel en kost niets.

… Mijn experiment, met een glimlach tussen de winkelende mensen door. Soms een kleine glimlach, afwisselend met een grote Smile. En   …barst, het werkt! Mensen laten een vriendelijk knikje zien of krijgen een kleine glimlach op het gezicht en brengen een groet. Het straatbeeld veranderde,     …het werd een gezellige winkelavond.

Een glimlach, steekt aan. Probeer het eens uit.

Een vriendelijke glimlach van,

Rieky

TwitterDelen
1


Reacties

  1. Energiek  november 1, 2018

    Sommige mensen die zijn gewoon niet gezellig. Op kantoor werkt het wel omdat je wat meer aan elkaar gewend bent. Wat ook een groot effect heeft of je überhaupt een glimlach wil opzetten is t weer of feestelijke momenten. Tijdens de feestdagen zijn we wat vrolijker. Als de zon schijnt genieten we graag samen ervan, maar als het rot weer is dan zijn de meeste chago of kunnen we alleen gezellig zijn als we over t slechte weer praten.

    (Reageren)

Plaats een reactie


*