Tui-na massage

Tui-na massage

Tui-na
Tui-na is een belangrijk onderdeel van de Chinese-Geneeskunde. Ons lichaam bestaat uit een netwerk van energiebanen, waardoor onze levensenergie door ons lichaam wordt vervoert en waardoor onze buitenkant met onze binnenkant wordt verbonden. Zo kunnen onze organen met Tui-na therapie worden beïnvloed en worden geactiveerd of juist geremd.

De verschillende technieken zijn drukken, wrijven, kloppen, kneden, draaibewegingen, schudden en verschillende manipulatiehandelingen. Welke techniek wordt gebruikt hangt helemaal af van de klacht en de persoon. Deze werkwijze zet onze levensenergie (de Ki) weer in beweging, zoals het ooit was, waardoor het zelfgenezende vermogen van ons lichaam wordt geactiveerd en gestimuleerd.

Tui-na is een krachtige therapie naast andere oosterse therapieën. Het biedt ongekende mogelijkheden door de schat aan kennis van eeuwenoude Chinese ervaringen. Vele soorten klachten en pijnen kunnen worden bestreden, juist ook chronische pijnen.

Tui-na massage
Tui-na massage is zeer effectief in preventieve zin, daadwerkelijk voorkomend. Door het ying en yang aspect van het lichaam in balans te brengen en de circulatie van qi en bloed te bevorderen onstaat een onspanning van het spier- en zenuwsysteem. Hierdoor heeft u een betere spijsvertering, en een betere nachtrust.

Door de stimulering van meridiaanpunten worden gezondheid en vitaliteit bevorderd en wordt de lichaamsenergie in goede banen geleidt. Er is sprake van een intense dieptewerking zodat de huid en het onderliggende weefsel een optimale doorbloeding krijgen en spieren gunstig beïnvloed worden.

U heeft een blijer gevoel en een prettige bijkomstigheid is dat het verouderingsproces wordt vertraagd.

We worden niet gelukkig door wat we hebben, maar door te genieten van wat we hebben.


Share